DALLAS, 25 Jan (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Mary Kay Inc., peneraju global dalam inovasi penjagaan kulit dan sains pemakanan, baru-baru ini menyelidik mengenai manfaat ekstrak daun botani apabila dimasukkan ke dalam minuman berkhasiat yang mengandungi protein, lemak dan serat. Penemuan tersebut, yang dikongsi oleh pasukan Penyelidikan & Inovasi Pemakanan Global Mary Kay di Persidangan Tahunan Persatuan Pemakanan Amerika, boleh memberikan impak yang ketara terhadap pemahaman kita tentang ekstrak daun botani yang kaya dengan polisakarida, flavonoid, alkaloid dan 1-deoksinojirimisin dan komponen lain yang aktif untuk menurunkan tindak balas glukosa dan menambah baik rasa kekenyangan dalam diri pengguna.
“Kecantikan ialah tentang kesejahteraan holistik,” kata Dr. Lucy Gildea, Ketua Pegawai Inovasi, Produk & Sains di Mary Kay. “Kami telah menyelidik manfaat suplemen pemakanan selama lebih daripada 15 tahun. Pengguna bukan sahaja mahu kelihatan sihat—mereka juga mahu berasa sihat. Kecantikan bermula dari dalam ke luar dan penyelidikan kami yang terkini membantu memberitahu kami mengenai masa depan pemakanan.”
Menurut penyelidikan oleh Mary Kay, pengambilan minuman berkhasiat dengan ekstrak ini menghasilkan tindak balas glukosa selepas makan yang rendah dengan ketara berbanding pengambilan minuman tanpanya. Data tersebut juga menunjukkan bahawa ekstrak ini menyokong sifat “Indeks Glisemik rendah”. Di samping itu, subjek yang mengambil minuman itu juga melaporkan rasa kekenyangan yang bertambah baik.
“Ini hanya satu contoh penyelidikan dan usaha menakjubkan saintis Mary Kay,” kata Jen Alfrey, Pengarah Kanan Pemakanan Global di Mary Kay. “Menyelidik cara meningkatkan kesihatan, meningkatkan kesejahteraan dan menambah baik kecantikan melalui pemakanan ialah keutamaan bagi pasukan ini.”
Penyelidikan yang didedahkan hanya usaha terkini oleh Mary Kay untuk memperkukuh komitmen jangka panjang jenama itu untuk memajukan kesihatan kulit, penyelidikan dan pembangunan, serta pemakanan. Mary Kay memegang lebih daripada 1,600 paten untuk produk, teknologi dan reka bentuk pembungkusan dalam portfolio global.
“Kecantikan ialah tentang kesejahteraan holistik,” kata Dr. Lucy Gildea, Ketua Pegawai Inovasi, Produk & Sains di Mary Kay. “Kami telah menyelidik manfaat suplemen pemakanan selama lebih daripada 15 tahun. Pengguna bukan sahaja mahu kelihatan sihat—mereka juga mahu berasa sihat. Kecantikan bermula dari dalam ke luar dan penyelidikan kami yang terkini membantu memberitahu kami mengenai masa depan pemakanan.”
Menurut penyelidikan oleh Mary Kay, pengambilan minuman berkhasiat dengan ekstrak ini menghasilkan tindak balas glukosa selepas makan yang rendah dengan ketara berbanding pengambilan minuman tanpanya. Data tersebut juga menunjukkan bahawa ekstrak ini menyokong sifat “Indeks Glisemik rendah”. Di samping itu, subjek yang mengambil minuman itu juga melaporkan rasa kekenyangan yang bertambah baik.
“Ini hanya satu contoh penyelidikan dan usaha menakjubkan saintis Mary Kay,” kata Jen Alfrey, Pengarah Kanan Pemakanan Global di Mary Kay. “Menyelidik cara meningkatkan kesihatan, meningkatkan kesejahteraan dan menambah baik kecantikan melalui pemakanan ialah keutamaan bagi pasukan ini.”
Penyelidikan yang didedahkan hanya usaha terkini oleh Mary Kay untuk memperkukuh komitmen jangka panjang jenama itu untuk memajukan kesihatan kulit, penyelidikan dan pembangunan, serta pemakanan. Mary Kay memegang lebih daripada 1,600 paten untuk produk, teknologi dan reka bentuk pembungkusan dalam portfolio global.
No comments:
Post a Comment